NWWI
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Wonen in een verplaatsbare woning

Een steeds grotere groep mensen die graag een eigen huis willen, lopen tegen het feit aan dat ze te weinig verdienen voor een hypotheek of een woning in de vrije huursector. Maar ze verdienen teveel voor de sociale woningbouw. Voor deze groep die overal net tussen valt, is nu een speciaal huis ontwikkeld: de One

‘Net-Niet generatie’
Deze woning is een flexibel huis die binnen een dag afgebroken en verplaatst kan worden.
Het bouwbedrijf ‘Heijmans’ heeft zich hierbij als doelgroep de ‘Net-Niet generatie’ gesteld. Dit zijn goed opgeleiden tussen de 25 en 35 jaar, die een eerste baan hebben, alleenstaand zijn en een mooie toekomst voor zich hebben. Van deze ‘young en high potential’ tellen we er in 2050 maar liefst zo’n 700.000!

Oplossing gericht
Dit bijzondere huis biedt kansen voor de vraag naar kwalitatieve en betaalbare huurhuisvesting, maar verhelpt daarmee ook een maatschappelijk probleem.
Men ziet de tijdelijke huurhuizen als een oplossing van het tekort aan goede tijdelijke huurhuizen en leegstaande gebieden waar nog geen bestemming voor is. Deze flexibele woning voorziet in alle benodigde faciliteiten, zoals een keuken, een badkamer, een ruime woonkamer met vide, een aparte slaapkamer én een eigen voordeur met een buitenterras. Het is een mooie tussenoplossing om de tijd te overbruggen totdat er meer financiële speelruimte is. Voorwaarde is natuurlijk dat gemeenten hier ook toestemming voor gaan verlenen.

Bron: NOS en Heijmans

Terug naar nieuwsoverzicht