NWWI
 
Terug naar nieuwsoverzicht

165.000 woningen niet meer onder water

Er staan steeds minder huizen onder water. Volgens de laatste berichten staan circa 165.000 woningen niet meer ‘onder water’. Pieter van Dalen van het Economisch Bureau van de Rabobank vertelt in het AD dat deze woningen nu weer ‘op het droge’ zijn doordat de waarde van hun huis weer groter is dan de restschuld van hun hypotheek. Hierdoor kunnen de eigenaren weer zonder problemen van woning wisselen.

Kentering
Er is duidelijk sprake van een kentering. Sinds de start van de crisis nam het aantal huizen dat onder water staat alleen maar toe. Uit de nieuwe schattingen van de Rabobank blijkt dat dit sinds vorig jaar is veranderd. In februari kwam de Rabobank al met cijfers waaruit bleek dat 130.000 woningen niet meer onder water staan. De verbetering vloeit voort uit een stijging van de huizenprijzen en doordat veel mensen met belastingvoordeel een deel van hun hypotheekschuld aflosten. Momenteel hebben nog zo’n 900.000 huishoudens een hogere hypotheekschuld dan dat hun woning waard is. Dat komt neer op een kwart van het totaal aantal huishoudens, schrijft Rabobank in een donderdag gepubliceerd rapport. Een jaar geleden ging het nog om afgerond 1,1 miljoen woningen.

Bronnen: RTLnieuws ;Rabo; ANP

Terug naar nieuwsoverzicht