NWWI
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Subsidies voor energiebesparende maatregelen

Energiebesparing zorgt voor een lagere energierekening en is een belangrijk onderdeel uit het Energieakkoord van 2013. Het kabinet stelt nu € 100 miljoen beschikbaar om de energiebesparing in de koopsector te versnellen. Dit blijkt uit het nieuwsbericht van de Rijksoverheid.

Voorwaarden van de subsidie

Van de € 100 miljoen wordt € 80 miljoen besteed aan een subsidieregeling. Er kan enkel gebruik van de subsidie gemaakt worden als de particuliere woningeigenaar of Verenigingen van Eigenaren (VvE) meerdere energiebesparende maatregelen neemt in een bestaande woning.

De subsidie is niet geschikt voor een kleine of enkelvoudige energiebesparende maatregel of energieopwekking. Voor zaken rondom duurzame energieopwekking als zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels zijn wel subsidies mogelijk.

Stimulansen voor energiebesparing uit het verleden

In het verleden heeft minister Blok verschillende afspraken gemaakt om de energiebesparing in de koop- als huursector te stimuleren. Zoals de stimuleringsregeling energieprestatie huursector, fonds energiebesparing huursector, het energielabel, en het Nationaal Energiebespaarfonds.

Verdere invulling subsidie

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) maakte 26 januari aan de Tweede Kamer bekend dat aanvullende voorwaarden en details rondom de subsidieregeling, uiterlijk in de zomer bekend worden gemaakt.

 

Voor meer informatie en de brief welke minister Blok schreef aan de Tweede Kamer, zie de website van de Rijksoverheid.

 

Bron: Rijksoverheid

Terug naar nieuwsoverzicht