NWWI
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Verlaging NHG-grens gaat niet door

De geplande verlaging van de kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) naar 225.000 euro wordt niet doorgevoerd. De planning was dat deze vanaf 1 juli zou gaan gelden. De kostengrens blijft dit jaar dus op 245.000 euro. Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft hierover overeenstemming bereikt met minister Stef Blok van Wonen.

Eerder werd er al door NU.nl bericht dat de verlaging mogelijk ter discussie staat, mede door de veranderingen die sinds de crisis plaats hebben gevonden. Tevens zou een verlaging van de NHG-grens naar 225.000 gevaarlijk kunnen zijn, gezien de gemiddelde woningprijs meer dan de grens is.

De gestegen huizenprijzen liggen dan ook ten grondslag aan het schrappen van de grens. In februari van dit jaar was de gemiddelde huizenprijs volgens het Kadaster 234.830.

WEW meldt in een persbericht dat “de huidige kostenprijs van 245.000 euro dus beter aansluit bij de gemiddelde huizenprijs”.

Doordat rekening wordt gehouden met bijkomende kosten, kunnen potentiële huizenkopers straks nog blijven profiteren van de NHG tot een prijs van 231.123 euro.

 

Bron: NU.nl

Terug naar nieuwsoverzicht