NWWI
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Verkoop appartementen daalt het sterkst.

Er wisselden in juni bijna 19 procent minder appartementen van eigenaar dan een jaar eerder. Daarmee is de verkoop van appartementen het sterkst gedaald van alle woningtypen.

Het aantal verkochte hoekwoningen daalde met bijna 15 procent, vrijstaande woningen werden iets meer dan 14 procent minder verkocht, zo blijkt dinsdag uit cijfers van het Kadaster.

Voor tussenwoningen ging het om, een min van 13,7 procent,  de verkoop van twee-onder-één-kapwoningen nam af met 10,4 procent.

Dat appartementen minder goed verkopen, hangt samen met het feit dat die vooral in de grote steden te vinden zijn. Daar gaan de verkopen het meest onderuit.

Het aantal woningverkopen ligt sinds het begin van dit jaar iedere maand onder het niveau van 2017. In juni gingen 18.426 woningen over de toonbank, 15 procent minder dan een jaar eerder. De daling wordt steeds sterker, signaleert het Kadaster.

In het tweede kwartaal was de grootste daling te zien onder huizenkopers tussen de 25 en 35 jaar. Onder die groep daalde het aantal verkopen met 9 procent. De leeftijdsgroepen boven de 45 jaar kochten slechts 1 procent minder woningen.

Het aantal verstrekte hypotheken is in juni afgenomen met 1,7 procent. In het tweede kwartaal steeg het aantal afgesloten hypotheken juist met 2,5 procent.

Bron: NU.nl

Terug naar nieuwsoverzicht