NWWI

Er zijn bij het NWWI veel vragen binnengekomen over de nieuwe norm in het addendum van STenV inzake het “meegeven” van een datum op de foto’s welke worden gemaakt ten behoeven van een taxatie.

Belangrijkste informatie voor u is eigenlijk dat het NIET noodzakelijk is dat de datum OP de foto zelf dient te worden vermeld. Veel fototoestellen geven deze informatie door bij het uploaden als zogenaamde “Exif” data bij de foto. Mocht dat niet aan de orde zijn dan hoeft u geen nieuw duur fototoestel aan te schaffen. U kunt gewoon gebruik maken van de NWWI Apps welke zij heeft laten ontwikkelen voor de Iphone of een smartphone met Adroid technologie. De foto’s welke u via de deze Apps maakt en automatisch toegevoegd worden aan het rapport zijn “achter de schermen” voorzien van deze datum en daarmee voldoet u aan de door STenV gestelde norm. Het werkt niet alleen efficiënt in gebruik maar u heeft ook gelijk voldaan aan de gestelde norm inzake de foto’s.

Het NWWI controleert deze datum volautomatisch en indien deze niet correct is of “uit” staat dan ontvangt u een e-mail met het verzoek de datum aan te passen of deze mogelijkheid alsnog aan te zetten.

Wellicht ten overvloede maar voor alle duidelijkheid: deze norm is niet alleen van toepassing bij het NWWI maar geldt voor alle validatie-instituten.