NWWI

Het NWWI kent als stichting geen winstoogmerk. Dit betekent dat de kosten op basis van de exploitatie voor de opdrachtgevers zo laag mogelijk worden gehouden. Vanwege verschillende ICT aanpassingen, efficiency verbeteringen, verbeterde kwaliteit van aanlevering door de taxateurs en zeker niet onbelangrijk de sterk aantrekkende woningmarkt, is het NWWI er dit jaar in geslaagd wederom het validatie-tarief fors naar beneden bij te stellen.

De NWWI bijdrage wordt met ingang van 2 juli verlaagd naar een validatie-tarief van € 45,38 incl. btw (€ 37,50 excl. btw), uitgaande van het taxeren van één objecttype. Voor een „complextaxatie‟ geldt voor elk woningtype dat hierna wordt toegevoegd een afzonderlijk aanvullend tarief van €18,15 incl. btw (€ 15,00 excl. btw).

Niet geheel onbelangrijk voor u als taxateur deze prijsverlaging heeft geen invloed op de bestaande levering van de Kadastrale kaart en het Kadastraal uittreksel. Het NWWI blijft deze dienstverlening sowieso tot 1 januari 2016 gratis leveren. Dit is dubbel voordeel voor u.

Dus als we het even voorrekenen: het validatie-tarief van € 37,50 exclusief btw minus de bekende Kadastrale kosten van de Kadastrale kaart en het Kadastraal uittreksel betaalt u feitelijk een tarief van € 30,50 (exclusief btw).

Voor alle taxatieopdrachten welke vanaf 2 juli 0.00 uur door u worden geaccepteerd is het nieuwe validatie-tarief van toepassing.

U dient in het kader van transparantie NWWI validatie-tarief van € 37,50 (excl. btw) separaat op de factuur richting uw opdrachtgevers te vermelden onder de noemer “NWWI-bijdrage”. Dit bedrag mag dus niet afwijken. Wij verzoeken u vriendelijk het tarief aan te passen in uw facturering en indien van toepassing op uw website of andere media waarop u het tarief heeft vermeld.