NWWI

Het NWWI kent als onafhankelijke stichting geen winstoogmerk. Dit betekent dat wij de kosten voor de opdrachtgevers zo laag mogelijk willen houden. Vanwege in- en externe maatregelen en vergroting van het marktaandeel voorziet het NWWI dat de kosten lager uitvallen dan verwacht. We willen dit voordeel wederom, voor het vierde achtereenvolgende jaar, direct doorgeven aan onze opdrachtgevers.

De NWWI bijdrage wordt verlaagd met € 2,42 naar een tarief van € 51,43 incl. btw (€ 42,50 excl. btw), uitgaande van een taxatierapport van één woningtype. Voor een 'complextaxatie' geldt voor elk woningtype dat hierna wordt toegevoegd een afzonderlijk aanvullend tarief van € 18,15 inclusief btw (€ 15,-- excl. btw).

De tariefverlaging van de validatie komt dus direct ten goede van de opdrachtgever. De taxateurs dienen, in het kader van transparantie, deze NWWI bijdrage in hun facturering en communicatie richting haar opdrachtgevers altijd inzichtelijk en helder te vermelden.

De officiële datum waarop de tariefverlaging ingaat is 1 oktober 2013. Hierbij is de acceptatiedatum van de opdracht door de taxateur bepalend voor het gehanteerde tarief.