NWWI
Het NWWI kent als onafhankelijke stichting geen winstoogmerk. Dit betekent dat wij de kosten voor de opdrachtgevers zo laag mogelijk willen houden. Vanwege in- en externe maatregelen en vergroting van het marktaandeel voorziet het NWWI dat de kosten lager uitvallen dan verwacht. We willen dit voordeel wederom, voor het vierde achtereenvolgende jaar, direct doorgeven aan onze opdrachtgevers.

De NWWI bijdrage wordt verlaagd met € 2,42 naar een tarief van € 51,43 incl. btw (€ 42,50 excl. btw), uitgaande van een taxatierapport van één woning(type). Voor een 'complextaxatie' geldt voor elk woningtype dat hierna wordt toegevoegd een afzonderlijk aanvullend tarief van € 18,15 incl. btw (€ 15,-- excl. btw).

De officiële datum waarop de tariefverlaging ingaat is 1 oktober 2013. Hierbij is de acceptatiedatum van de opdracht door de taxateur bepalend voor het gehanteerde tarief.

De aangesloten taxateurs dienen in het kader van transparantie de NWWI bijdrage in hun facturering en communicatie naar hun opdrachgevers altijd inzichtelijk en helder te vermelden. Wilt u er daarom voor zorgen dat niet alleen vanaf 1 oktober 2013 het juiste bedrag aan opdrachtgevers wordt doorberekend, maar dat ook zo spoedig mogelijk de informatie op bijvoorbeeld uw eigen website over de NWWI bijdrage wordt geactualiseerd?