NWWI
 

In deze functie werk je in het Validatie Supportteam. Dit team ondersteunt opdrachtgevers en taxateurs in de breedste zin van het woord. Je behandelt geheel zelfstandig alle binnenkomende telefoongesprekken, beantwoordt e-mailberichten of zendt deze naar de betrokken personen en/of afdelingen door. Je bent servicegericht, gaat proactief om met klantsignalen en onderneemt actie om de klant te helpen. Het spreekt voor zich dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en goed functioneert binnen een team. Het betreft een fulltime functie voor 40 uur per week.

Taken

  • Schriftelijk en telefonisch beantwoorden of correct doorzetten van diverse klantvragen.
  • Alle benodigde werkzaamheden uitvoeren n.a.v. de afgehandelde telefoongesprekken en e-mailberichten (administratie, informatie verzenden, etc.).
  • Op juiste wijze vastleggen van vragen van klanten (en je acties hierop) in verschillende systemen.
  • Een bijdrage leveren aan de verbetering van de dienstverlening door het signaleren en doorspelen van veelvuldig binnenkomende op- en aanmerkingen.
  • De status van taxatieopdrachten volgen en daar waar nodig bijsturen in het proces.
  • Diverse op de afdeling voorkomende werkzaamheden verrichten.


Gevraagde opleiding

We zoeken een enthousiaste collega met een opleiding op minimaal MBO niveau en minimaal 12 maanden relevante werkervaring. Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord én geschrift en je hebt ervaring met MS Office.

Meer informatie en solliciteren
Interesse? Zend jouw CV, tezamen met een pasfoto en motivatie naar mevrouw A. Magielse, e-mail: a.magielse@nwwi.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.