NWWI

FBmoderne wittekamerWinkels in woninginrichting hebben in augustus voor de tweede maand op rij meer verkocht ten opzichte van een jaar geleden. Dat is sinds het begin van 2008 niet meer voorgekomen. Deze positieve ontwikkeling houdt mogelijk verband met de aantrekkende huizenmarkt, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag 15 oktober 2014.

Investeren in woontrends
Ons 'thuis' is een belangrijk rustpunt in ons leven. De aantrekkende huizenmarkt stimuleert de huizenbezitters weer om in hun woning en de inrichting hiervan te investeren. We zien dit onder andere ook in de verschillende woontrends die ontstaan. De keuken bijvoorbeeld wordt steeds meer betiteld als de 'culinaire huiskamer’. Verschillende leveranciers van keukenapparaten  spelen hier dan ook op in. Ook 'Woonbeurzen' krijgen door het toenemende consumentenvertrouwen weer volop de gelegenheid om de huizenbezitters te inspireren en tonen meerdere inspiratiestands en designwoningen. Zoals bijvoorbeeld de Excellent Wonen & Leven Beurs  die van 16 tot 19 oktober plaatsvindt in Eindhoven.

VEH Marktindicator
De Eigen Huis Marktindicator bevestigt dat het vertrouwen van consumenten in de woningmarkt in september 2014 is gestegen naar de hoogste stand sinds de start van de Eigen Huis Marktindicator in april 2004.

Bron: ANP, Bouwenwonen, Excellentwonenleven en VEH