Bij het NWWI wordt altijd gestreefd naar optimale efficiency voor de ruim 4.400 aangesloten taxateurs. Zo ook bij de laatste uitbreiding van haar dienstverlening, namelijk de gratis levering van de kadastrale kaart, is nadrukkelijk gekeken naar een methode van snel en efficiënt werken.

In Taxatieweb, de taxatiesoftware van het NWWI, wordt deze kadastrale kaart standaard toegevoegd als bijlage bij het rapport nadat de opdracht door u is geaccepteerd. Met enkele eenvoudige handelingen binnen Taxatieweb accepteert of annuleert u de kaart als bijlage bij uw rapport. Uiteraard zijn er wel momenten waarop een gerichte actie van uw kant noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat er meerdere percelen geleverd en/of getaxeerd moeten worden. Deze momenten zijn echter tot een minimum beperkt.

Meerdere percelen?
Indien er meerdere percelen moeten worden getaxeerd toont de kaart ook meestal de percelen die dichtbij het perceel liggen waarvoor de kaart is aangevraagd. Voor de percelen die volledig zichtbaar zijn, is het niet nodig om een tweede of volgende kaart aan te vragen. Indien het benodigde  perceel gedeeltelijk of niet wordt getoond dan moet er handmatig een nieuwe kaart worden opgevraagd en als bijlage worden toegevoegd.

Het NWWI heeft nog niet de mogelijkheid om deze tweede of volgende kaart via ons systeem op te vragen. Hiervoor dient u op de gebruikelijke wijze een aanvullende kaart op te vragen en toe te voegen aan het taxatierapport. Deze kosten worden uiteraard niet door het NWWI vergoed.
Het kan ook voorkomen dat bij het invoeren van de postcode het systeem meerdere kadastrale percelen vindt en niet weet welke geleverd dient te worden. U krijgt hiervan melding. Nadat u vervolgens als taxateur via het ‘NWWI Extranet’ bent ingelogd en het betreffende object hebt gekozen, kunt u alsnog een keuze maken voor het juiste kadastrale perceelnummer en wordt de kadastrale kaart opgehaald en geleverd bij het rapport.

Andere taxatiesoftware?
De gratis kadastrale kaart wordt gratis ter beschikking gesteld bij iedere acceptatie van een taxatieopdracht welke via het NWWI is verstrekt, ongeacht de door u gebruikte software. U dient deze kaart alleen wel zelf toe te voegen aan het rapport. Hiervoor moet u inloggen via NWWI Extranet.

Video-instructie/schriftelijke handleiding
Wij hebben om de procedure zo goed mogelijk uit een te zetten diverse video instructies gemaakt en een schriftelijke handleiding. Bij deze instructiefilmpjes wordt er onderscheid gemaakt tussen de Taxatieweb gebruikers en de gebruikers van andere taxatie softwarepakketten.

Instructievideo voor de Taxatiewebgebruiker:
NWWI handleiding Kadastrale bijlagen Taxatieweb 

Instructievideo's voor de 'niet Taxatiewebgebruiker'
NWWI handleiding Kadastrale bijlagen Extranet
NWWI handleiding kadastrale bijlagen in bestelling Extranet

De schriftelijke handleiding is uiteraard nadat u bent ingelogd op te halen in Extranet onder “Downloads”, maar is hier al te downloaden als PDF.

Kadastraal bericht eigendom
Op dit moment is het nog zo dat u als taxateur de 'kadastrale bericht eigendom' zelf moet aanvragen bij het Kadaster, zelf betalen en uiteraard toevoegen bij het rapport.