Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel. Om u als NWWI-taxateur optimaal te ondersteunen breiden wij onze service verder uit. Vanaf 7 juli 2014 verstrekken wij de 'kadastrale kaart' via Nazca IT Solutions B.V. gratis als bijlage bij alle taxatierapporten die door het NWWI worden gevalideerd. Deze kaart wordt automatisch opgevraagd op het moment dat u de opdracht accepteert.

Wordt de kaart altijd geleverd?
Neen, in een beperkt aantal situaties is het mogelijk dat er geen percelenkaart geleverd kan worden. Dit kan voorkomen als de adressering van het object niet leidt tot een hit op het adres bij het Kadaster c.q. Nazca-I of er sprake is van meerdere percelen op één adres. Het NWWI streeft er naar om dit percentage zo laag mogelijk te houden.

Meerdere percelen?
Indien er meerdere percelen moeten worden getaxeerd toont de kaart ook meestal de percelen die dichtbij het perceel liggen waarvoor de kaart is aangevraagd. Voor de percelen die volledig zichtbaar zijn, is het niet nodig om een tweede of volgende kaart aan te vragen. Indien het benodigde  perceel gedeeltelijk of niet wordt getoond dan moet er handmatig een nieuwe kaart worden opgevraagd en als bijlage worden toegevoegd.

Het NWWI heeft nog niet de mogelijkheid om deze tweede of volgende kaart via ons systeem op te vragen. Hiervoor heeft u de mogelijkheid om naar Nazca-I of naar het Kadaster te gaan om een aanvullende kaart op te vragen en toe te voegen aan het taxatierapport. Deze kosten worden uiteraard niet door het NWWI vergoed. Het kan ook voorkomen dat bij het invoeren van de postcode het systeem meerdere kadastrale percelen vindt en niet weet welke geleverd dient te worden. U krijgt hiervan melding. Nadat u als taxateur via het ‘NWWI Extranet’ bent ingelogd en vervolgens het betreffende object hebt gekozen, kunt u een keuze maken voor het juiste kadastrale perceelnummer en wordt de kaart alsnog opgehaald en geleverd bij het rapport.

Video-instructie/schriftelijke handleiding
Wij hebben om de procedure zo goed mogelijk uit een te zetten diverse video instructies gemaakt en een schriftelijke handleiding. Bij deze instructiefilmpjes wordt er onderscheid gemaakt tussen de Taxatieweb gebruikers en de gebruikers van andere taxatie softwarepakketten.

NWWI handleiding Kadastrale bijlagen Extranet
NWWI handleiding kadastrale bijlagen in bestelling Extranet
NWWI handleiding Kadastrale bijlagen Taxatieweb 

De schriftelijke handleiding is uiteraard nadat u bent ingelogd op te halen in Extranet onder “Downloads”, maar is hier al te downloaden als PDF.

Kadastraal bericht eigendom
Op dit moment is het nog zo dat u als taxateur de 'kadastrale bericht eigendom' zelf moet aanvragen bij het Kadaster, zelf betalen en uiteraard toevoegen bij het rapport.