NWWI

De “gratis” NWWI dienstverlening! Op dinsdag 17 maart jl. heeft het NWWI zeer succesvol de mogelijkheid gelanceerd om het “kadastraal bericht eigendom” via zowel Taxatieweb als via Extranet zelf aan te vragen. Dit kadastraal bericht wordt, voor de gebruikers van Taxatieweb, direct als bijlage opgenomen in het betreffende taxatierapport.

Na een korte gewenningsperiode is het gebruik onder de taxateurs enorm toegenomen. Het NWWI heeft dan ook besloten om proefperiode te verlengen tot 1 september 2015.

Dus tot die tijd kunt u zowel de kadastrale kaart als het kadastraal bericht eigendom gratis blijven ophalen via het NWWI

Het NWWI levert één kadastraal bericht eigendom per object gratis in deze verlengde proefperiode. Met deze extra dienstverlening kunt u de komende periode dus een aanzienlijke kostenbesparing realiseren als u alle taxatierapporten via het NWWI laat valideren. Dus wat let u om niet direct te beginnen met besparen op de kosten.

Om dit bericht bij het taxatierapport te ontvangen dient u daar wel zelf een “aanvraag” voor in te dienen. Deze aanvraag kan op basis van het adres, welke automatisch wordt overgenomen uit de taxatieopdracht, of op basis van de kadastrale gegevens. Deze dient u wel zelf in te vullen, maar geeft dan wel een grotere zekerheid op een levering.

Indien u geen gebruik wenst te maken van deze dienstverlening verzoeken wij u vriendelijk om de reden in te vullen. Wellicht kunnen wij hier lering uit trekken of de dienstverlening aanpassen.

Na de proefperiode?

Na de proefperiode zal het NWWI voor het kadastraal bericht eigendom een tarief hanteren welke gelijk is aan het tarief van het Kadaster, echter met dien verstande dat het Kadaster conform de wettelijk vastgestelde regeling geen BTW hoeft te berekenen en het NWWI verplicht is om deze wel in rekening te brengen. De prijs bedraagt dan € 3,50 exclusief verrekenbare BTW (€ 4,24 inclusief BTW).

Schriftelijke handleiding
Wij hebben om de procedure zo goed mogelijk uiteen te zetten een uitgebreide schriftelijke handleiding voor u samengesteld. Deze handleiding maakt onderscheid tussen de “bestelling” via Taxatieweb of via Extranet.

De schriftelijke handleiding is uiteraard nadat u bent ingelogd ook op te halen in Extranet onder “Downloads”, maar is hier al te downloaden als PDF.