Natuurlijk wilt u als deskundig taxateur uw rapporten professioneel archiveren. Ook in de toekomst wilt u over de mogelijkheid beschikken om uw oorspronkelijke rapporten uit het verleden te bekijken. Om hierbij een goede visuele weergave te garanderen maakt het NWWI nu gebruik van de PDF/A. De PDF/A (Portable Document Format Archivable), ook bekend als ISO 19005-1, is een speciale variant van het gewone PDF-formaat en is specifiek ontwikkeld voor archivering.

Het is een van de weinige documenttypes die op lange termijn de oorspronkelijke weergave van het document kunnen garanderen. Deze visuele weergave blijft gegarandeerd, ongeacht de applicaties of systemen die nodig zijn om de documenten te beheren. PDF/A maakt gebruik van software onderdelen die standaard op elk apparaat gebruikt worden (bepaalde RGB en CMYK kleurprofielen), waardoor documenten onafhankelijk van het apparaat afgebeeld en afgedrukt kunnen worden.

Ook in dit opzicht kijkt het NWWI naar de toekomst en zorgt ervoor dat u de taxatierapporten op een professionele wijze kunt archiveren.