NWWI

Wanneer een reeds ondertekend rapport gewijzigd moet worden, bijvoorbeeld voor het toevoegen of wijzigen van een verbouwing, kunt u een verzoek tot ontkoppeling indienen.

Deze procedure is nu sterk vereenvoudigd: in Taxatieweb2.0 kiest u bij het betreffende taxatierapport de knop ‘Ontkoppelen’ en vervolgens kunt u uw rapport aanpassen en dit rapport opnieuw ter validatie aanbieden. U hoeft verder geen apart ontkoppelverzoek meer te mailen naar het NWWI.

Het NWWI beoordeelt de wijziging of aanpassing na ontvangst van het taxatierapport.

Uitgangspunten

  • Ontkoppelen kan alleen in Taxatieweb 2.0.
  • Ontkoppelen kan via de knop ‘Ontkoppelen’ in het betreffende taxatierapport of via het linkermenu onder ‘ontkoppelen’ in Taxatieweb 2.0.
  • Ontkoppelen kan alleen bij ondertekende rapporten.
  • Ontkoppelen kan alleen als het rapport niet ouder is dan 6 maanden (t.o.v. de acceptatiedatum).
  • Indien er bij financieringsrapporten al een geldverstrekker bekend is, dient u eerst de geldverstrekker toe te kennen aan het rapport via 'Geldverstrekker aanpassen'.
  • De taxateur dient nog aan hetzelfde kantoor te zijn verbonden en bij het NWWI te zijn aangesloten.
  • Rapporten die in Realworks zijn uitgewerkt kunnen alleen worden ontkoppeld via de knop ‘Ontkoppelen’ aan de linkerzijde van het menu bij ‘Tools’. De taxateur zal daarna in Realworks de aanpassingen moeten doen en het rapport via Realworks opnieuw gereedmelden. Dit betekent dat Realworks gebruikers ook over een Taxatieweb2.0 account moeten beschikken.

 

Instructies voor het ontkoppelen voor Taxatieweb2.0-gebruikers, kunt u hier vinden.

Instructies voor het ontkoppelen en het aanpassen van de geldverstrekker voor Realworks-gebruikers, kunt u hier vinden.

Geldverstrekker aanpassen

Om de geldverstrekker aan te passen, dient u in Taxatieweb2.0 aan de linkerkant van het menu onder 'Tools' op 'Geldverstrekker aanpassen' te klikken. Vervolgens kunt u het rapport erbij zoeken en de geldverstrekker aanpassen. Dit kan door Taxatieweb2.0-gebruikers en door Realworks-gebruikers gedaan worden.

Taxatieweb2.0-gebruikers kunnen ook in het rapport een geldverstrekker toekennen. Dit kan door op 'Meer' te klikken en vervolgens op 'Geldverstrekker aanpassen'.